Wat is beelddenken?

De kracht van verbeelding

Uw geheugen is de schatkamer van uw hersenen. Daar liggen alle beelden opgeslagen die aan uw zintuigen zijn gekoppeld. U kunt niet alleen beelden oproepen vanuit uw herinnering, uw hersenen kunnen ze ook verzinnen. Beelden zijn bepalend om iets nieuws te creëren.

Verbeelding is een bijzonder effectieve manier om een heel scala aan mogelijkheden voor ogen te krijgen. Uitvinders, wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en tal van andere vakmensen geven aan dat ze regelmatig hun fantasie de vrije loop laten om verder te komen.

Albert Einstein, beelddenker

Een beroemd voorbeeld is Albert Einstein. Hij zei ooit dat hij meer heeft gehad aan zijn talent om zich dingen in te beelden, dan aan zijn vermogen om kennis op te nemen.

Toen hij zijn relativiteitstheorie ontwikkelde, deed hij dat niet in een laboratorium maar in zijn eigen hoofd. Hij stelde zich voor dat hij op een lichtstraal zat en beeldde zich in welke reis hij ging ondernemen.

De resultaten van verbeelding zijn overal om ons heen terug te vinden. We gebruiken onze verbeelding en fantasie bij het koken, maar ook als we een mooi verhaal vertellen, een ontwerp maken of een eigen zaak willen beginnen.

Mer weten?

Benieuwd naar beelddenken & creativiteit? Er zijn meerdere trainingen/ workshops over beelddenken & creativiteit zoals: Creasson,Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken en Creasense